Γρήγορες συνταγές για μαλλιά όλο λάμψη!

Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διάφορα φυσικά υλικά και να δοκιμάζω μάσκες, κρέμες και άλλα καλλυντικά που μπορώ να φτιάξω στην κουζίνα μου. Να μερικές συνταγές που μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε περισσότερη λάμψη στα μαλλιά σας.

 

Λοσιόν με μέλι


Θα χρειαστείτε
4 φλιτζάνια ζεστό νερό
1 κ.γ. μέλι

Οδηγίες
Στο ζεστό νερό ρίξτε το μέλι. Αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά ρίξτε και λίγες σταγόνες λεμόνι. Λούστε τα κανονικά, σκούπιστέ τα με μια πετσέτα και μετά απλώστε τη λοσιόν σε όλο το κεφάλι. Αφήστε τη περίπου για μισή ώρα και ύστερα ξεπλύνετε με κρύο νερό.

 

Λοσιόν για ξανθές ανταύγειες


Θα χρειαστείτε
4 κούπες νερό
2 κούπες χαμομήλι, βρασμένο
2 κούπες αποξηραμένα λουλούδια καλέντουλας
Μία κουταλιά χυμό λεμονιού
Μία κουταλιά της σούπας εκχύλισμα λεμονιού (στα φαρμακεία)

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το νερό, το χαμομήλι και την καλέντουλα. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και άφηστε το να σιγοβράσει για 45 λεπτά. Μόλις το μείγμα κρυώσει ρίξτε μέσα μία κουταλιά της σούπας εκχύλισμα λεμονιού και μία κουταλιά χυμό λεμονιού. Το μείγμα είναι έτοιμο, και χωρίς να το σουρώσετε, ρίξτε το στα μαλλιά σας. Τυλίξτε τα με μια μεμβράνη, αφήστε για 45 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Βάζετε τη λοσιόν στα μαλλιά σας κάθε δύο μέρες.

 

Μάσκα με μαγιονέζα
Θα χρειαστείτε
1 κούπα του τσαγιού μαγιονέζα

Οδηγίες

Πριν λουστείτε απλώστε στα μαλλιά τη μαγιονέζα. Τυλίξτε το κεφάλι σας με σελοφάν και αφήστε τη μάσκα να ενεργήσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και λούστε τα μαλλιά σας καλά με χλιαρό νερό.

 

Μάσκα με ρούμι για ευαίσθητα μαλλιά


Θα χρειαστείτε
έναν κρόκο αβγού
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο (στα φαρμακεία)

Οδηγίες
Χτυπήστε τον κρόκο με το ρούμι και και το δενδρολίβανο. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα. Απλώστε το σε λουσμένα και βρεγμένα μαλλιά και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

 

Το μυστικό

Τα περισσότερα υλικά έχουν συστατικά που αναζωογονούν τις ρίζες των μαλλιών, τρέφουν και εξισορροπούν το δέρμα του κεφαλιού κάνοντάς το πιο υγιές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ