Εγκυμοσύνη: Η βαζελίνη μπορεί να εμποδίζει την εμφάνιση των ραγάδων;

Εάν η κοιλιά σας έχει φουσκώσει και φοβάστε μήπως στο δέρμα σας εμφανιστούν οι αντιαισθητικές ραγάδες ίσως η εφαρμογή της βαζελίνης να μην είναι και η ενδεδειγμένη λύση.

Η βαζελίνη μπορεί να κάνει το δέρμα απαλό, αλλά η καθημερινή χρήση του από τις εγκύους με σκοπό την αποφυγή των ραγάδων εγκυμοσύνης, μάλλον είναι ανώφελη, σύμφωνα με έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στη Βηρυτό.

Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι αν κρατάτε το δέρμα σας ενυδατωμένο, γίνεται και πιο ελαστικό. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει απόλυτα. Οι ραγάδες είναι ουσιαστικά μικρά σχισίματα που συμβαίνουν όταν το δέρμα τεντώνεται περισσότερο απ’ όσο μπορούν ν’ αντέξουν οι ίνες του και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με το πέρασμα του χρόνου ασπρίζουν, αλλά για να απαλλαχτείτε τελείως απ’ αυτές, χρειάζεται να επισκεφτείτε το δερματολόγο σας. Η έρευνα δείχνει ότι οι κρέμες με ρετινόλη μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση νέων ραγάδων, ενώ οι θεραπείες λέιζερ και δερμοαπόξεσης μπορούν να απαλείψουν τις παλιές.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν εξειδικευμένα σκευάσματα με καλύτερη απορροφητικότητα και πιο πρακτικά στη χρήση από τη βαζελίνη, των οποίων η χρήση δεν εγκυμονεί κάποιο κίνδυνο. Ενυδατικές κρέμες ή έλαια που θρέφουν το δέρμα και μειώνουν τη φαγούρα καθώς το δέρμα τεντώνεται, είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ