Μήπως η επιδερμίδα σας σας «τραβάει»;

Τώρα που η θερμοκρασία πέφτει αυτά τα μυστικά θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από το κρύο και να μην σας τραβάει.

1 Καθαρίζετε: το πρόσωπό σας δύο φορές την  ημέρα: πρωί και βράδυ, με ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και μια τονωτική λοσιόν,  χωρίς αλκοόλ. Αν έχετε ήδη πολύ ξηρό δέρμα, δοκιμάστε προϊόντα σε μορφή ελαίου.

2 Βάλτε: αμυγδαλέλαιο, αμέσως μετά τον καθαρισμό για να ανακουφίσετε το δέρμα σας από το τράβηγμα.

3 Ενυδατώνετέ το: με μια ενυδατική κρέμα, πλούσια σε βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ, μαλακτικά φυτικά εκχυλίσματα, αλλά και συστατικά όπως αμυγδαλέλαιο ή βούτυρο Karite.

4 Φορέστε μάσκα: Δύο τρεις φορές την εβδομάδα χρησιμοποιήστε ένα απαλό peeling για απολέπιση και μετά βάλτε μια μάσκα ενυδάτωσης.

5 Αλλάξτε συνήθειες: Πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, αποφεύγετε τα σκληρά σαπούνια, προτιμήστε τα ουδέτερα προϊόντα, μην εκτίθεστε σε πολυ ζέστη μέσα στο σπίτι (η θερμοκρασία να είναι μέχρι τους 20) και αν βγαίνετε έξω και κάνει πολύ κρύο προσπαθήστε να προστατεύετε την επιδερμίδα σας με κάποιο κασκόλ.

 

Αν το δέρμα σας απολεπίζεται

Μπορεί το χειμώνα, η επιδερμίδα του σώματος μας να είναι κρυμμένη κάτω από παλτό, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αμελείτε τη φροντίδα του. Ένα απολεπιστικό προϊόν στο ντους, µια φορά την εβδομάδα και η συστηματική ενυδάτωση (γαλάκτωµα, κρέµα ή βούτυρο για όσους έχουν πιο ξηρή επιδερμίδα) µετά από κάθε ντους, είναι απαραίτητα για μεταξένια επιδερμίδα.

Το μυστικό

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας, ακόμη κι αν έχει συννεφιά!

Φίλια Μητρομάρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ