Ποια συστατικά στα καλλυντικά δεν ταιριάζουν μεταξύ τους;

Υπάρχουν κάποια ενεργά συστατικά στα καλλυντικά που δεν πρέπει να συνδυάζονται μεταξύ τους επειδή προκαλούν ευαισθησίες, ξηρότητα, πανάδες. Δείτε ποια είναι αυτά!

skin2

Ρετινόλη + βιταμίνη C
Αυτός ο συνδυασμός ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε το προϊόν με τη ρετινόλη τη νύχτα και το πρωί το προϊόν με τη βιταμίνη C, επειδή η βιταμίνη Α είναι πιο φωτοευαίσθητη από τη C, και στη συνέχεια απλώστε το αντηλιακό σας.

Νιασιναμίδη + βιταμίνη C
Η νιασιναμίδη είναι η δραστική μορφή της βιταμίνης Β3 (αλλιώς βιταμίνη PP ή νικοτιναμίδη). Εχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και αντιμετωπίζει τις ρυτίδες, την ακμή και τις δυσχρωμίες. Δεν ταιριάζει με τη βιταμίνη C και ο συνδυασμός αυτός μπορεί να προκαλέσει ελαφριές κοκκινίλες στο ευαίσθητο δέρμα.

Γλυκολικό + υδροκινόνη
Τα απολεπιστικά οξέα (ΑΗΑ και ΒΗΑ) κάνουν peeling απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αποκαλύπτοντας μια φρέσκια και απαλή επιδερμίδα. Αν όμως ύστερα από αυτά χρησιμοποιήσετε μια κρέμα με λευκαντικούς παράγοντες, όπως η υδροκινόνη, που καταπολεμά τις δυσχρωμίες, τότε οι δυσχρωμίες θα ενισχυθούν επειδή και τα δύο συστατικά αυξάνουν τη φωτοευαισθησία της επιδερμίδας και την κάνουν πιο ευάλωτη όταν εκτεθεί στο φως.

skin

Βιταμίνη C και AHAs
Τα ΑΗΑ, όπως το γλυκολικό οξύ, το κιτρικό οξύ και το γαλακτικό οξύ αλλάζουν το pH της βιταμίνης C με αποτέλεσμα να την αποσταθεροποιούν και να μειώνουν την αντιοξειδωτική της δράση. Επιπλέον, ο συνδυασμός τους θέτει την επιδερμίδα σε κίνδυνο εμφάνισης ερυθρότητας. Προτιμότερη θεωρείται η ενσωμάτωση των προϊόντων με AHA στη βραδινή skincare ρουτίνα, αφού μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο σε ηλιακά εγκαύματα, και η χρήση βιταμίνης C το πρωί.

Βιταμίνη C + Πεπτίδια χαλκού
Τα πολύτιμα αυτά αναπλαστικά πεπτίδια-ενθαρρύνουν τη σύνθεση νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης- χάνουν τη δύναμή τους όταν στο δρόμο συναντήσουν τη βιταμίνη C. Το ίδιο όμως παθαίνει κι εκείνη. Επομένως, η συνύπαρξή τους πάνω στην επιδερμίδα ακυρώνει ουσιαστικά τη δράση των προϊόντων που τα περιέχουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ