Πώς θα κάνετε το χρώμα των μαλλιών σας να κρατήσει περισσότερο

Συνήθως ξοδεύετε ένα καλό ποσό στο κομμωτήριο για να βάψετε τα μαλλιά σας σε μία συγκεκριμένη απόχρωση, δυστυχώς όμως αυτή η απόχρωση ξεθωριάζει γρήγορα και χάνεται, με αποτέλεσμα να πρέπει να επισκεφτείτε τον κομμωτή σας ξανά και ξανά! Πως θα κάνετε το χρώμα των μαλλιών σας να διαρκέσει περισσότερο;

1. Αλλάξτε σαμπουάν
Τα προϊόντα κομμωτηρίου ή φαρμακείου είναι πολύ καλύτερα και πιο ποιοτικά από αυτά στα σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, ο hair stylist σας είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες των μαλλιών σας και να σας προτείνει τελικά το ιδανικό για εσάς προιόν για τα μαλλιά. Γενικότερα, καλό είναι να επιλέγετε συνθέσεις sulfate-free που είναι αρκετά πιο θρεπτικές για την τρίχα σας και θα σας βοηθήσουν να την ενδυναμώσετε.

2. Δοκιμάστε τα προϊόντα κατά της θερμότητας
Το καθημερινό styling με το πιστολάκι, την ισιωτική ή το εργαλείο για μπούκλες μπορεί να ταλαιπωρήσουν τα μαλλιά σας και να τα κάνουν πιο θαμπά και άτονα. Θα χρειαστείτε προϊόντα κατά της θερμότητας που θα προστατεύσουν πλήρως την τρίχα και θα διατηρήσουν το χρώμα σας απίστευτα ζωντανό.

3. Βάλτε έλαια
Ένα θαυματουργό μυστικό για να φαίνεται πιο ζωηρό το χρώμα των μαλλιών σας είναι να φροντίσετε και για τη λάμψη του, οπότε για να το πετύχετε αυτό θα χρειαστείτε τα έλαια που θα ανανεώσουν την τρίχα. Δώστε έμφαση στα έλαια που είναι κατάλληλα για βαμμένα μαλλιά για να έχετε σαν αποτέλεσμα αξεπέραστη λάμψη και συντήρηση στη βαφή.

4. Μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία
Χρησιμοπιείτε αντηλιακά μαλλιών που αποτελούν μία από τις πολλές καινοτομίες στον χώρο της ομορφιάς. Μάλιστα, εκτός από hair products, μπορείτε πολύ απλά να φοράτε κάποιο καπέλο ή ένα αξεσουάρ για τα μαλλιά που θα τα προστατεύσει εξίσου από την υπεριώδη ακτινοβολία.

5. Ενυδατώστε τα!
Όπως η ενυδάτωση του προσώπου αποτελεί το Α και το Ω της γυναικείας ρουτίνας περιποίησης, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την ενυδάτωση των μαλλιών. Το πιο εύκολο τρικ που αξίζει να υιοθετήσετε είναι να εφαρμόζετε μάσκες μαλλιών μια φορά την εβδομάδα για να απαλλάσσεστε από μικρόβια, ρύπους και τυχόν υπολείμματα προϊόντων styling. Επίσης, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε conditioner για βαμμένα μαλλιά μετά το σαμπουάν για να είναι πιο λεία και να τονώνουν ακόμη πιο πολύ την απόδοση της βαφής σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ