10 μύθοι για την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα επηρεάζει σχεδόν το 90% των γυναικών σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Υπάρχει, όμως, μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με το τι είναι η κυτταρίτιδα, τι την προκαλεί και πώς μπορείτε να την εξαφανίσετε.

1 Η κυτταρίτιδα είναι απλώς λίπος
Η κυτταρίτιδα είναι κυρίως λίπος που έχει καταστραφεί και είναι το αποτέλεσμα της κακής κυκλοφορίας και της κατακράτησης υγρών. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα λιποκύτταρα των γυναικών συνδέονται με ίνες που δεν είναι τόσο στενά συνδεδεμένες όπως των ανδρών. Ο καθιστικός τρόπος ζωής έχει σημαντική επίδραση στις ίνες σύσφιξης των λιποδών κυττάρων και αυτό στη συνέχεια οδηγεί σε αυτήν την επίμονη, άσχημη παραμόρφωση που αποκαλούμε κυτταρίτιδα. Έτσι προσέχετε το βάρος σας και μην είστε σκλάβος στο γραφείο ή τον καναπέ σας!

2 Η κυτταρίτιδα είναι πάθηση
Η κυτταρίτιδα δεν είναι ασθένεια, πρόκειται για μία φυσιολογική κατάσταση, η οποία οφείλεται στη φυσιολογία και τη δομή του δέρματος, καθώς και στην επίδραση των οιστρογόνων. Μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικότητα, σε ορμονικές διαταραχές, σε μια κακή διατροφή, στο κάπνισμα, σε εναλλαγές βάρους ή αύξηση σωματικού λίπους, στην καθιστική ζωή, σε κυκλοφοριακές διαταραχές.

3 Οι άνδρες δεν έχουν κυτταρίτιδα
Ναι μεν η κυτταρίτιδα είναι ένα γυναικείο πρόβλημα, ωστόσο εμφανίζεται και στους άνδρες, σε ποσοστό 10%, σε περιοχές όπως αυτή της κοιλιάς.

4 Οι αδύνατες γυναίκες δεν έχουν κυτταρίτιδα
Η κυτταρίτιδα είναι εχθρός όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως του σωματικού βάρους τους. Όσο επιλέγει τα πιο «γεμάτα» σώματα άλλο τόσο επιλέγει και τα λεπτά. Η μόνη διαφορά είναι ότι στα υπέρβαρα σώματα είναι πιο εμφανής.

5 Η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας
Η ηλικία δεν σχετίζεται με την κυτταρίτιδα, ωστόσο όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα μας τείνει να γίνεται λιγότερο ελαστικό, λεπτότερο και πιο πιθανό να κρεμάσει. Αυτό με την σειρά του έχει ως αποτέλεσμα η κυτταρίτιδα να είναι πιο εμφανής.

6 Η κυτταρίτιδα εξαφανίζεται με τη γυμναστική
Η γυμναστική παρουσιάζεται ως ένας σημαντικός παράγοντας για την καταπολέμησή της, ωστόσο δεν βοηθάει άμεσα. Βοηθάει με έμμεσο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με την γυμναστική ανορθώνονται, για παράδειγμα, οι γλουτοί και κατ’ επέκταση το δέρμα. Όταν το δέρμα είναι χαλαρό, επικάθεται στο πιο κάτω δέρμα, λόγω βαρύτητας, και δημιουργούνται αυτές οι «λακκούβες». Όταν είναι σφικτό το δέρμα, δεν φαίνεται τόσο η κυτταρίτιδα. Με άλλα λόγια, η τόνωση του μυϊκού ιστού θα κάνει τους γλουτούς και τους μηρούς να φαίνονται πιο λείοι.

7 Οι κρέμες μπορούν να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα
Οι εξειδικευμένες κρέμες μπορούν να την υποβοηθήσουν μέχρι ένα σημείο αλλά δεν είναι σε θέση να την εξαλείψουν τελείως.

8 Όταν πίνουμε καφέ ενισχύουμε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας
Η καφεΐνη είναι απολύτως αθώα όταν καταναλώνεται με μέτρο ως ρόφημα (μέχρι 4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, δηλαδή 400mg / ημέρα).

9 Τα άλατα μπάνιου συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
Τα άλατα μπάνιου βοηθούν στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας ενώ δεν έχουν ιδιαίτερη δράση κατά της κυτταρίτιδας.

10 Η λιποαναρρόφηση είναι η λύση
Δεν είναι έτσι. Ακόμα κι αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το κόστος, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε για την απομάκρυνση επίμονων αποθεμάτων λίπους και μην περιμένετε απόλυτη επιτυχία στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια τραυματική διαδικασία που θα μπορούσε να βλάψει το κυκλοφορικό και το λεμφικό σας σύστημα, και έχει αφήσει πολλές γυναίκες με λιγότερα εκατοστά περιφέρειας, αλλά περισσότερες λακκούβες και τα σαμαράκια από ό, τι πριν.

Το μυστικό

Ο τρόπος ζωής, η διατροφή, η άσκηση, το τρίψιμο και το μασάζ με ειδικά προϊόντα που περιέχουν θαλάσσια εκχυλίσματα, καφεΐνη ή άλλες ειδικές ουσίες πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ