4 μυστικά για σφιχτό σώμα μετά την εγκυμοσύνη

Η χαλάρωση του δέρματος και οι ραγάδες αποτελούν τις πιο συχνές συνέπειες της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να συσφίξετε το δέρμα σας με φυσικούς τρόπους και χωρίς επεμβάσεις μετά την εγκυμοσύνη.

Αυτά είναι τα 4 μυστικά για σφιχτό σώμα μετά την εγκυμοσύνη:

1 Καλή διατροφή
Η κατάλληλη διατροφή βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Αν δεν θρέφετε σωστά τα κύτταρά σας αυτά δεν συνθέτουν κολλαγόνο και ελαστίνη, που συμβάλλουν στην σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Για να έχετε λείο και σφιχτό δέρμα καταναλώνετε αρκετά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά και πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να παραμένει ενυδατωμένο το δέρμα σας. Συμπληρώστε τη διατροφή σας με βιταμίνη Ε, ω-3 λιπαρά οξέα, σύμπλεγμα βιταμινών Β και βιταμίνη C.

2 Γυμναστική
Η τακτική άσκηση βοηθά στο αδυνάτισμα και την επαναφορά του δέρματος. Καλές ασκήσεις θεωρούνται το κολύμπι που τονώνει και γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, οι ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης και τα βάρη. Δοκιμάστε να κάνετε TRX, που χρησιμοποιεί ως αντίσταση το βάρος του σώματός σας.

3 Μασάζ
Αφεθείτε στα χέρια ενός ειδικού. Το μασάζ είναι η καλύτερη μέθοδος για τη διατήρηση της τόνωσης και της ελαστικότητας του δέρματος. Προκαλεί υπεραιμία αυξάνοντας έτσι τον μεταβολισμό των κυττάρων και ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα τη σύσφιγξη και την ενίσχυση του συνδετικού ιστού της επιδερμίδας. Το λεμφικό μασάζ είναι ιδανικό για μείωση της κυτταρίτιδας και σύσφιγξης του σώματος.

4 Προΐόντα σύσφιγξης
Ενισχύστε την τόνωση και τη σύσφιγη του δέρματός σας με προΐόντα σύσφιγξης. Φροντίστε να προηγηθεί βαθύς καθαρισμός προκειμένου να διεισδύσουν στην επιδερμίδα σας τα συστατικά των προΐόντων και να την κάνουν λεία και απαλή. Κάνετε πάντα απαλό μασάζ, για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα, αλλά και να τονώσετε τη μικροκυκλοφορία. Απλώνετε την κρέμα ή το τζελ με απαλές κυκλικές κινήσεις, με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω. Αν απλώνετε προΐόν στην περιοχή της κοιλιάς κάντε το με κυκλικές κινήσεις κυκλικές, με τη φορά του ρολογιού. Δείτε κάποια προϊόντα εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ