4 μύθοι ομορφιάς: τι να πιστέψετε και τι όχι

Καταρρίψαμε 4 βασικούς μύθους της φροντίδας του δέρματος και των μαλλιών σας.

Μύθος: Αν κόβετε συχνά τα μαλλιά σας, θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Τα μαλλιά σς μακραίνουν από τη ρίζα κι όχι από την άκρη. Αν δεν μακραίνουν όσο παλιά, μπορεί να ευθύνεται η διατροφή σας ή ακόμη και το στρες. Αλλά αν τα αφήσετε μαλλιά σας γεμάτα με ψαλίδα, γίνεται πιο εύκολο για την υγρασία να εισχωρήσει και να δημιουργήσει φριζάρισμα. Καλό θα ήταν λοιπόν να κουρεύεστε συχνά χωρίς όμως να πιστεύετε ότι έτσι θα μεγαλώσουν.

Μύθος: Η λακ μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να εμφανίσετε τριχόπτωση λόγω της χρήσης λακ ή gel για τα μαλλιά επειδή αυτά δεν επηρεάζουν τη διαδικασία παραγωγής της τρίχας. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε πολύ συχνά πιστολάκι γιατί η θερμότητα ταλαιπωρεί τα μαλλιά, τα αφυδατώνει και τα ξηραίνει.

Μύθος: Οι μαύροι κύκλοι οφείλονται στην κούραση

Καποια άτομα μπορεί να εμφανίσουν μαύρους κύκλους μετά από ξενύχτι, στην πραγματικότητα οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται σε άτομα με κληρονομική προδιάθεση. Ορισμένες φορές μπορεί να οφείλονται σε παθήσεις του θυρεοειδούς, αναιμία, κατακράτηση υγρών.  Για να τους καλύψετε χρησιμοποιείστε ένα κονσίλερ ενώ προλάβετέ τους με μια κρέμα ματιών. Προτιμήστε ένα προϊόν με ελαφριά, κρεμώδη σύνθεση, το οποίο δεν θα τονίζει τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια. Σε περίπτωση που έχετε διαλέξει ένα πιο ξηρό προϊόν, αναμείξτε το με την ενυδατική σας κρέμα.

Μύθος: Το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται ενυδάτωση

Πολλοί θεωρούν ότι η λιπαρότητα του δέρματος αποτελεί ένα φυσικό τρόπο ενυδάτωσής του. Στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει ότι το λιπαρό δέρμα δεν αφυδατώνεται. Οι κακές καιρικές συνθήκες όπως το κρύο και ο αέρας μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο δέρμα. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου, να μην τρίβετε το δέρμα σας και για την ενυδάτωσή του να αποφεύγετε κρέμες που περιέχουν petroleum jelly και shea butter.

Το μυστικό

Όχι, η σοκολάτα δεν προκαλεί ακμή! Μάλιστα η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες απ’ ό,τι το πράσινο τσάι, που ενισχύουν το δέρμα και τα μαλλιά σας. Απλώς καταναλώνετε μαύρη σοκολάτα με περισσότερο από 65% σε περιεκτικότα σε κακάο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ