5 σούπερ τροφές για μαλλιά γεμάτα λάμψη!

Ποιες είναι οι θρεπτικές ουσίες χρειάζονται τα μαλλιά σας; Δείτε τις 5 σούπερ τροφές που τα κάνουν να λάμπουν.

1 Σολομός
Περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν στη λάμψη των μαλλιών. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να παράγει τα περισσότερα από τα είδη λιπαρών που χρειάζεται από άλλα λιπαρά ή υλικά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τα ωμέγα-3 λιπαρα οξέα
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι αναγκαία λιπαρά που ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει από την αρχή επομένως πρέπει να τα λαμβάνει από την τροφή. Άλλες τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες είναι τα ψάρια, το έλαιο λαχανικών, ο λιναρόσπορος και πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

2 Γιαούρτι
Περιέχει πρωτεΐνες που είναι το δομικό στοιχείο των μαλλιών. Τα μαλλιά αποτελούνται από πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη. Το γιαούρτι επίσης περιέχει βιταμίνη B5, που βοηθά στη ροή του αίματος στο κεφάλι προάγοντας την ανάπτυξη των μαλλιών.

3 Σπανάκι
Έχει πολλές θρεπτικές ουσίες που προάγουν τα υγιή μαλλιά. Το σπανάκι και τα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν βιταμίνη A, σίδηρο, φυλικό οξύ, βήτα καροτίνη και βιταμίνη C. Όλες αυτές οι θρεπτικές ουσίες κρατούν τα μαλλιά ενυδατωμένα και τα εμποδίζουν από το να σπάνε.

4 Γλυκοπατάτα
Παρόμοια με τα φυλλώδη λαχανικά, οι γλυκοπατάτες περιέχουν βητα καροτίνη. Η κατανάλωση θα προστατεύσει τα μαλλιά από τη θαμπάδα.
Ο οργανισμός μετατρέπει τη βήτα καροτίνη σε βιταμίνη Α. Η Α ενθαρρύνει τους αδένες στο κεφάλι να παράγουν….λιπαρό υγρό που βοηθά τα μαλλιά να λάμπουν. Περιέχεται επίσης στα πορτοκαλί χρώματος λαχανικά.

5 Στρείδια
Τα συγκεκριμένα θαλασσινά αγαπούν την υγεία των μαλλιών. Είναι καλή πηγή ψευδαργύρου ο οποίος βοηθά το δέρμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ