5 μυστικά για να διατηρήσετε το μανικιούρ σας αναλλοίωτο

Ακολουθήστε τα πέντε παρακάτω μυστικά για να διατηρήσετε το μανικιούρ και το πεντικιούρ σας αναλλοίωτα για περισσότερο καιρό.

Τους καλοκαιρινούς μήνες που τα άκρα μας είναι συνέχεια εκτεθειμένα, δώστε σημασία στην περιποίηση των νυχιών σας. Να βάζετε καθημερινά υδατική κρέμα στα νύχια και στα «πετσάκια». Οι κρέμες που περιέχουν γαλακτικό οξύ, ουρία ή φωσφολιπίδια μπορεί να δυναμώσουν τα νύχια, εμποδίζοντάς τα έτσι να σπάνε με το παραμικρό. Τα νύχια χρειάζονται ενυδάτωση ιδιαίτερα μετά την αφαίρεση του βερνικιού, γιατί τα περισσότερα αφαιρετικά βερνικιών περιέχουν χημικές ουσίες που τα αφυδατώνουν.

Αν θέλετε να βάψετε τα νύχια σας με φωτεινό κόκκινο ή πορτοκαλί βερνίκι, αποφύγετε τον αποχρωματισμό τους βάζοντας μια έξτρα στοιβάδα βάσης. Αν αλλάξει η χροιά των νυχιών σας (γίνουν κιτρινωπά) από το βερνίκι, να ξέρετε ότι θα χρειασθούν αρκετές εβδομάδες έως ότου ανακτήσουν το φυσικό τους χρώμα (υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσετε στο μεσοδιάστημα το βερνίκι που προκάλεσε τον αποχρωματισμό).

1 Απλώστε μηλόξυδο στα νύχια σας προτού τα βάψετε, ώστε να απομακρύνετε την ανεπιθύμητη λιπαρότητα και να εξασφαλίσετε μια κατάλληλα βάση.
2 Κρατήστε τα νύχια σας μακριά από το νερό πριν και αμέσως μετά το βάψιμο, αφού το νερό διαστέλλει τα νύχια και χαλάει την εφαρμογή του βερνικιού
3 Απλώνετε ένα διάφανο βερνίκι νυχιών ανά 2-3 ημέρες, ώστε να «κλειδώσετε» το χρώμα και να εξασφαλίσετε παρατεταμένο αποτέλεσμα.
4 Ενυδατώστε τα νύχια σας με ειδικό λαδάκι ή οποιοδήποτε λάδι της αρεσκείας σας (αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο κ.λπ.), ώστε να καταπολεμήσετε τις παρανυχίδες και τα πετσάκια, τα οποία αλλοιώνουν το μανικιούρ και το πεντικιούρ.
5 Αν οι άκρες των νυχιών σας αρχίζουν να ξεφλουδίζουν, λιμάρετέ τις και περάστε μια ακόμη στρώση βερνίκι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ