5 μύθοι για την ενυδατική σας που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Θα σκεφτόσασταν ποτέ πως ακόμα κι ένα τόσο basic προϊόν περιποίησης έχει τους δικούς του μύθους και παρανοήσεις; Ο Ιάκωβος Γκόγκουα, MD / JG Cosmetics, ξεδιαλύνει τους μύθους.

iakovos gogoya

Η ενυδατική κρέμα αποτελεί, αναμφισβήτητα, το βασικό προϊόν κάθε beauty ρουτίνας. Αν ανήκετε στο απειροελάχιστο – ελπίζουμε! – ποσοστό που δεν χρησιμοποιεί ενυδατική κρέμα, τώρα είναι η στιγμή να αναθεωρήσετε. Αν, πάλι, ακολουθείτε ευλαβικά μια ρουτίνα περιποίησης, τότε εδώ θα ξεδιαλύνετε κάθε παρανόηση σχετικά με την ενυδατική κρέμα σας.

Μύθος: Αν εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα κάθε μέρα η επιδερμίδα σας αρχίζει να… τεμπελιάζει και χάνει την ικανότητά της να παραμένει ενυδατωμένη από μόνη της.

Αλήθεια: Η επιδερμίδα δεν «συνηθίζει» στο να ενυδατώνεται ούτε ξεχνά πώς να παραμείνει ενυδατωμένη από μόνη της. Δείτε την ευρύτερη εικόνα: Συνηθίζει το σώμα να πίνει νερό ή να καταναλώνει υγιεινές τροφές καθημερινά; Το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια στο να παραμείνει ενυδατωμένο και υγιές και το ίδιο ισχύει με το δέρμα σας, απλώς με διαφορετικό τρόπο. Με το πέρασμα του χρόνου, η επιδερμίδα χάνει την ικανότητά της να παραμένει ενυδατωμένη με φυσικό τρόπο. Αυτό συμβαίνει για ποικίλους λόγους, αλλά κυρίως εξαιτίας της έκθεσης μας στην ηλιακή ακτινοβολία και της ηλικίας. Το κλίμα, επιπλέον, παίζει το ρόλο του: Ο ξηρός καιρός μπορεί να είναι πρόβλημα, ιδίως αν δεν δίνετε στην επιδερμίδα σας αυτό που χρειάζεται, δηλαδή μια ενισχυμένη, ενυδατική κρέμα.

Μύθος: Η επιδερμίδα μπορεί να εθιστεί στην ενυδατική κρέμα

Αλήθεια: Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή εξαιτίας των γονιδίων ή γίνεται ξηρή εξαιτίας του επιβαρημένου φράγματος της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία και την ηλικία, η ξηρότητα θα καταπραϋνθεί αμέσως με την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας. Σίγουρα δεν μπορείτε να επιδιορθώσετε τη φθορά που προκύπτει από την ξηρότητα, αλλά μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση και να διατηρήσετε αυτή τη βελτίωση, όπως κάνει η διατροφή για το σώμα σας. Το δέρμα δεν μπορεί σωματικά ή ψυχολογικά να εθιστεί σε μια ενυδατική κρέμα, με τον ίδιο τρόπο που ένας άνθρωπος μπορεί να εθιστεί στο κάπνισμα ή το αλκοόλ. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να αντιλαμβάνεστε ως κάτι γνώριμο το πώς είναι η επιδερμίδα σας μετά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας σας και να ξέρετε πως δεν σας αρέσει όταν το δέρμα σας δεν είναι αρκετά ενυδατωμένο. Οπότε, συνεχίζετε να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα για να διατηρείτε την αίσθηση που σας αρέσει – αυτό σίγουρα δεν λέγεται εθισμός.

Μύθος: Χρειάζεστε ενυδατική κρέμα μόνο αν πλένετε το πρόσωπό σας καθημερινά

Αλήθεια: Μερικές γυναίκες τείνουν να καθαρίζουν/απολεπίζουν υπερβολικά την επιδερμίδα τους με αποτέλεσμα, το δέρμα να χάνει τα φυσικά συστατικά του που το κρατούν ενυδατωμένο. Χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου/καθαριστικό σώματος και αποφεύγοντας τα χρονοβόρα ντους, μπορείτε να πλένεστε καθημερινά χωρίς να ανησυχείτε πως η επιδερμίδα σας θα αφυδατωθεί. Το τι προϊόν ενυδάτωσης θα επιλέξετε εξαρτάται από τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Μύθος: Χρειάζεστε ενυδατική κρέμα μόνο αν έχετε ορατά ξηρή επιδερμίδα

Αλήθεια: Θα ήταν τεράστιο λάθος αν πιστεύατε κάτι τέτοιο. Άσχετα από την τύπο της επιδερμίδας σας, εφόσον επιλέγετε μια ενυδατική κρέμα με ωφέλιμα συστατικά και είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας (κρεμώδη υφή για ξηρές επιδερμίδες, τζελ ή υγρή υφή για λιπαρές επιδερμίδες και λοσιόν για νορμάλ ή μεικτές επιδερμίδες), μπορείτε να έχετε πολλά οφέλη. Ωστόσο, μπορείτε να «κερδίσετε» αυτά τα συστατικά και από άλλα είδη προϊόντων περιποίησης (serums, θεραπείες, boosters και toners) που δεν χρειάζεται να χαρακτηρίζονται απαραίτητα ως «ενυδατικές κρέμες» ή να έχουν κρεμώδη υφή, για να δώσουν αυτά που χρειάζεται η επιδερμίδα σας.

Μύθος: Χρειάζεστε διαφορετικές ενυδατικές κρέμες για διαφορετικά σημεία του σώματός σας.

Αλήθεια: Αυτό βασίζεται εξ’ολοκλήρου στον τύπο της επιδερμίδας σας και τις ανάγκες της. Για παράδειγμα, αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, αλλά ξηρό δέρμα στα πόδια, ναι, θα ωφεληθείτε αν χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικά ενυδατικά προϊόντα. Η προσωπική προτίμηση, ταυτόχρονα, παίζει ρόλο: μπορεί να προτιμάτε ελαφριές lotions ή τζελ για την ενυδάτωση του προσώπου, αλλά να επιθυμείτε μια πιο ενισχυμένη και θρεπτική κρέμα για το σώμα σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ