Γιατί τρώτε περισσότερο από όσο πρέπει;

Αυτοί είναι οι 6 λόγοι που σας οδηγούν στην κουζίνα με αποτέλεσμα να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες!

1.Θεωρείτε το φαγητό ένα είδος ανταμοιβής: Το φαγητό δεν ικανοποιεί απλά την πείνα μας. Είναι μέρος της κουλτούρας μας, της διασκέδασής μας αλλά και των εμπειριών μας. Πολλές φορές το χρησιμοποιούμε σαν ανταμοιβή μετά από μια δύσκολη μέρα ή μετά το γυμναστήριο.

2. Δεν κρατάτε ισορροπίες: Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να φάει κάτι παχυντικό, ένα γλυκό ή ένα μπισκότο αλλά δεν μένουμε εκεί. Δεν βάζουμε όρια και καταλήγουμε να φάμε ένα ολόκληρο κέικ ή ένα ολόκληρο κουτί μπισκότα. Δυστυχώς, παρόλο που ένα μπισκότο μπορεί να μην χαλάσει τη δίαιτά σας, ένα ολόκληρο πακέτο μπορεί να σας προσθέσει κιλά.

3. Νιώθετε τύψεις: Όταν τρώτε κάτι παχυντικό ή όταν βλέπετε στη ζυγαριά ότι δεν έχετε χάσει κιλά, νιώθετε τύψεις με αποτέλεσμα να επηρεάζετε την προσπάθειά σας. Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν ‘χαλάσει’ τη δίαιτά τους, καταλήγουν να τρώνε περισσότερο μετά.

4.Τρώτε εκτός σπιτιού πολύ συχνά: Όταν τρώτε σε ένα εστιατόριο, όχι μόνο δεν μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς τις θερμίδες αλλά αλλάζετε και τις μερίδες. Προσπαθήστε να μαγειρεύετε πιο συχνά στο σπίτι και πάντα με υγιεινά και φρέσκα προϊόντα.

5. Τρώτε μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή: Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι που κάθονται στο τραπέζι για το φαγητό τους αλλά τρώνε ενώ βλέπουν τηλεόραση, καταλήγουν να τρώνε περισσότερο αφού αποσπάται η προσοχή τους.

6.Δεν κοιμάστε αρκετά: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση φαγητού την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με έρευνες, 7-9 ώρες ύπνους είναι ιδανικές για την καλή λειτουργία του οργανισμού σας αλλά και για να μπορέσετε να κάνετε υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Πηγή: Γυναίκα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ