Είστε σε δίαιτα; Να τι μπορείτε να φάτε περισσότερο!

Αλλάξτε ζυμαρικά

Για να μετατρέψετε το πιάτο αυτό σε σούπερ τροφή, προτιμήστε τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Έχουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων με τα κατεργασμένα, αλλά παρέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, οπότε χορταίνετε με μικρότερη ποσότητα. Για να κρατάτευπό έλεγχο τις θερμίδες, σερβίρετέ τα σε ένα μπολ για δημητριακά παρά σε μεγάλο πιάτο και αρκεστείστε σε μία μερίδα 1 φλιτζανιού.

Προσθέσε λίγο λίπος

Η κατανάλωση λιπαρών σας χορταίνει, πράγμα που σημαίνει ότι τρώτε λιγότερο συνολικά. Επιλέξτε υγιεινά έλαια, ιδιαίτερα αυτά από ξηρούς καρπούς, ελιές και ψάρι. Αλείψτε το σάντουιτς με βούτυρο από ξηρούς καρπούς ή αντικατάστησε το τυρί με αβοκάντο.

Εθιστείτε στα λαχανικά

Γεμίστε το πιάτο σας με λαχανικά και φρούτα που έχουν λίγες θερμίδες αλλά υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (αφήνοντας ελάχιστο χώρο για άλλο φαγητό). Προτιμήστε χορταστικές τροφές που σας βοηθούν να χάσετε βάρος και ταυτόχρονα να χορταίνετε. Επίσης, διαλέξτε φρέσκα, χωρίς φυτοφάρμακα προϊόντα: τα βιολογικά έχουν συνήθως περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.

Ρίξ’ τε το στο ψάρι

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, παρέχουν βιταμίνη D, η έλλειψη της οποίας στην έναρξης μιας δίαιτας μπορεί να εμποδίζει την απώλεια βάρους, όπως αποκαλύπτει έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η βιταμίνη D ίσως μειώνει την όρεξη. Φτιάξτε το φιλέτο ψαριού ως εξής: μαρινάρετέ το το σε χυμό λεμόνι, σκόρδο και κύμινο. Βάλτε το στο ψυγείο για 20 λεπτά κι έπειτα ψήστε το στη σχάρα, υπολογίζοντας 10 λεπτά για κάθε 2,5 εκ. πάχος, γυρίζοντάς το μία φορά.

Φτιάξτε smoothies

Τα smoothies παρέχουν υψηλές δόσεις φυτικών ινών, ασβεστίου και βιταμινών που καταπολεμούν τις ασθένειες, ενώ μπορείτε να τα πιείτε καθώς πηγαίνετε στη δουλειά. Ανακατέψτε στο μπλέντερ 1 φλιτζάνι άπαχο στραγγιστό γιαούρτι, 1 φλιτζάνι φράουλες, 6 αμύγδαλα, 1 κουτ. του γλυκού λιναρόσπορο, 1 κουτ. του γλυκού μέλι και πάγο και βάλτε τα στην κατάψυξη.

Το μυστικό


Βεβαιωθείτε ότι οι διατροφικές σας συνήθειες περιλαμβάνουν κάποια μορφή χορταστικής άπαχης πρωτεΐνης, όπως τα πουλερικά, το ψάρι, τα όσπρια ή τα άπαχα γαλακτοκομικά, ώστε να νιώθετε χορτάτη για περισσότερη ώρα. Αυτές οι τροφές έχουν επίσης αδυνατιστική δράση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ