Οι κανόνες των αδύνατων ανθρώπων

Συναναστρέφομαι με αρκετούς επώνυμους και παρατηρώ ότι οι περισσότεροι δεν κάνουν στερητικές δίαιτες για να παραμείνουν στα κιλά τους, δεν ανησυχούν υπερβολικά για το βάρος τους και δεν αφήνουν ένα πακέτο μπισκότα να τους χαλάσει τη μέρα. Αφού, λοιπόν, τους παρακολούθησα, μίλησα με ειδικούς και διάβασα πολύ πάνω στο θέμα, βρήκα τους κανόνες που ακολουθούν οι άνθρωποι που είναι αδύνατοι.

1. Και αυτοί… καταβροχθίζουν
Απολαμβάνουν την κραιπάλη τους και την ξεχνάνε. Τρώνε αυτό που θέλουν αλλά την επόμενη μέρα δεν το παρακάνουν. Έχουν όμως το μυστικό τους: οι μερίδες τους δεν είναι ποτέ μεγάλες.

2. Δεν έχουν «κακές» τροφές
Δεν εξορίζουν δια παντός τη σοκολάτα από το ψυγείο τους ή κάποιο αναψυκτικό. Απλώς προσέχουν το υπόλοιπο διαιτολόγιο τους στην ημέρα.

3. Παίρνουν βάρος
Αλλά δε στεναχωριούνται. Λίγη γυμναστική, λίγη προσοχή την επόμενη μέρα και δεν αφήνουν το ένα παραπάνω κιλό να γίνει δύο και μετά τρία. Επεμβαίνουν εγκαίρως!

4. Δεν έχουν μέρες που νιώθουν υπέρβαροι
Δείτε τους: πάντα κάνουν κάτι – κινούνται, μιλούν, αλληλεπιδρούν, ζουν. Δεν αφήνουν την εικόνα που έχουν για το σώμα τους να ορίζει τον τρόπο που ζουν.

5. Δεν μάχονται την πείνα τους
Δεν αγνοούν την πείνα τους. Δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να ελέγχουν τι τρώνε- με αποτέλεσμα να μην αποσυντονίζουν τη γλυκόζη στο αίμα και να καταλήγουν να τρώνε τη διπλάσια ποσότητα απ’ όση θα έπρεπε. Κανονίζουν τα γεύματά τους να είναι μικρά και συχνά για να ενισχύουν το μεταβολισμό τους και δεν μειώνουν κανένα γεύμα μέσα στην ημέρα.

6. Απολαμβάνουν ένα ποτό
Οι αδύνατοι άνθρωποι βλέπουν τα θετικά του κρασιού. Είναι χαλαρωτικό, είναι διασκεδαστικό, σε κάνει να νιώθεις καλά. Οι πιο παχουλοί βλέπουν τα αρνητικά: είναι γεμάτο θερμίδες, διεγείρει την όρεξη και είναι θλιβερό όταν δεν το πίνεις με παρέα. Απολαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί και ζουν τη στιγμή.

Το μυστικό

Η δίαιτα του ενός κιλού. Φροντίζω να ζυγίζομαι κάθε βδομάδα. Εάν ο δείκτης της ζυγαριάς μου δείξει ένα κιλό πάνω ξέρω τι να κάνω: περισσότερη άσκηση και μικρότερη μερίδα για μια δυο μέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ