Τι τρώω για πρωινό και δεν παχαίνω; Αυτό το σούπερ πρωτεινούχο γεύμα!

Τα πρωινά μου, πριν από τους αγώνες beach volley, φροντίζω να είναι γεμάτα και να παρέχω τα σωστά καύσιμα στον οργανισμό μου για να έχει ενέργεια και αντοχή.

Οι μαγικές ιδιότητες των αυγών και των μανιταριών

Τα αυγά ως μέρος του πρωινού γεύματος βοηθούν να αποφεύγουμε τις «λιγούρες». Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που περιέχουν βοηθάει τον οργανισμό να νιώθει χορτασμένος. Επίσης,  το αμινοξύ που περιέχουν, η τυροσίνη, βοηθά στην ταχύτερη λειτουργία και χρόνο ανταπόκρισης του εγκεφάλου. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μπορεί να βελτιώσει τα αντανακλαστικά στην οδήγηση. Τέλος, τα αυγά περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά βοηθούν στην ενίσχυση του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες. Τα μανιτάρια λόγω των ιδιοτήτων τους, δηλαδή της μηδενικής περιεκτικότητας σε χοληστερίνη και λίπη, της χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό, μπορούν να αποτελέσουν μέρος της ιδανικής δίαιτας ενώ είναι πλούσια σε άπαχη πρωτείνη η οποία βοηθά στην απώλεια λίπους από το σώμα  και χτίζει μυϊκό ιστό. Για να  διασπαστεί η πρωτεΐνη μιας τροφής, καίγεται λίπος. Έτσι, προκειμένου να διασπαστεί και η πρωτεΐνη των μανιταριών και να χωνευτεί από τον οργανισμό, καίγονται λίπη.

Ομελέτα με μανιτάρια και ντοματίνια

Υλικά για 6 άτομα

Θα χρειαστείτε:

6 αυγά

1 πακέτο μανιτάρια λευκά

1 πιπεριά πράσινη

Μία χούφτα ντοματίνια

50 γραμμ. πεκορίνο τριμμένο (ή ό,τι άλλο κίτρινο τυρί θέλετε)

Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. γάλα

Αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνω:

Πλένω και κόβω τα μανιτάρια σε φέτες και την πιπεριά σε ροδέλες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρω τα μανιτάρια με τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν (περίπου 5 λεπτά).

Χτυπώ τα αυγά με το γάλα και τον άνηθο.  Αλείφω τη βάση ενός πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνω τα μανιτάρια με τις πιπεριές, το τριμμένο τυρί και από πάνω τα αυγά.  Κόβω στα δύο 5 ντοματίνια και τα τοποθετω από πάνω. Αλατοπιπερώνω και ψήνω στο φούρνο πάνω κάτω στους 200 βαθμούς κελσίου για 15- 20 λεπτά περίπου.

 

Το μυστικό

Μπορείτε στη βάση του πυρέξ να ρίξετε λίγη τριμμένη φρυγανιά ώστε να μην κολλήσει το μείγμα.  Επιλέξτε βιολογικά αυγά και μανιτάρια.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ